Az ingatlanok hasonlóképpen versenyeznek egymással, mint az álláskeresők.

Sok hasonló ingatlan van, mint az, amit te kívánsz eladni. Sokszor jobb minőségű és/vagy jobb helyen lévő ingatlanok vannak olcsóbban a piacon.

Minden ingatlannak van olyan jellegzetessége, ami csak rá jellemző. Ez azonban nem elég: ezt jól is kell bemutatni.

Ahogy a házasságra napjára mindenki a legszebb öltözékével, frizurájával, nőknél sminkjével ajándékozza meg a pillanatot, vagy egy állás interjúra is igyekszünk a legjobb formánkban és a lehető legjobban felkészülve elmenni, úgy egy ingatlan is tipi-topi módon kell, hogy kinézzen a fotókon, és ki kell emelni az előnyeit a teljes őszinteség és egyenesség keretein belül.

A mennyasszony olyan gyönyörű és csinos, amilyen szinte egész életében soha. Így járj el te is a fotózásnál és a bemutatásoknál: tüntesd el a bozontos frizurát, igazíts a tartáson, tisztítsd meg azt a cipőt, és belül is tegyél rendet (értsd ezeket az ingatlanra).

Az ember érzékszervein keresztül észleli a valóságot, hozza létre saját valóságát. Te azt akarod, mint eladó, hogy a te ingatlanodról minél szebb valóság alakuljon ki  vevőjelölted fejében, hogy leendő vevőddé is váljon. Ehhez azonban tenni kell, a legjobb ingatlanközvetítő sem tudhat segíteni, ha te magad nem teszel a siker érdekében.

Egy ingatlannál két dolog a döntő szempont: a konyha és a fürdőszoba. Ezért ezeknek kell a legtisztábbnak, legújszerűbbnek, legvilágosabbnak kinéznie.

Ezért az alábbi apró javaslatokat gyűjtöttük össze fotózással kapcsolatban:

– portalaníts, tedd rendbe a könyveket, bútorokat, eszközöket

– húzd ki a sötétítőt, függönyöket, húzd fel a reluxát: legyen minél több fény: mindannyian a fényes, tágas, tiszta tereket szeretjük.

– az összes létező világítás legyen felkapcsolva, déli 12-kor is: fényképen másként tükröződnek vissza a fényviszonyok, mint a szabad szemnek.

– a ruhaneműket (beleértve cipőket, táskákat, törülközőket, konyhai törlőkendőket) a szekrények oldaláról, ajtóról, szárítókról, fűtőtestekről, ágyról tedd be a szekrénybe: helyettük a fürdőben díszítésképpen lehet egy szépen összehajtott törülköző a mosdó mellett.

– konyhai törlőkendőket és apró kiegészítőket pakold el: minél rendezettebb, tisztább, üresebb az asztal és a pult, annál szebb: néhány díszítés maradjon csupán: virág, gyertya, egy szebb terítő

– konyhában az edénycsurgató, lábasok-fazekak, elmosott és elmosatlan tányérok, étkező eszközök, tisztító eszközök elrakva

– fürdőszobai tisztító-, mosó-, valamint tisztálkodó és mosakodó szerek dobozai, tubusai és eszközei elrakva

– hűtőmatricákat szedd le: bár kedves nyaralások, események emlékét őrzik, a vevőjelöltjeidnek nem tudnak vonzók lenni

– kapcsold ki a tévét: hogy a fotón kikapcsolt állapotában szerepeljen

– ágyakat, bútorokat rakd rendbe, mutassanak szépen, csinosan

– használt játékok, sport-, író- és irodai eszközök rendbe rakva, vagy inkább elrakva

– nagyon lógó kábelek és zsinórok elrakva vagy díszekkel eltakarva

Bemutatáshoz ezek mellé még:

-szellőztess ki, dohány, étel-, háziállat szag ne legyen

-kapcsold ki a rádiót, tévét, számítógép hangszóróját

Ha ezeket betartod:

nagyon szép rend lesz a lakásodban, ami a fotón, és a személyes bemutatón látszani fog és pozitív benyomást fog kelteni. Sokan még a minimálisat sem teszik meg azért, hogy hamar és jó áron el keljen az ingatlanuk, de te nem akarsz közéjük tartozni.

EZEK CSUPÁN TIPPEK, VÉLEMÉNYEK, MINDENNEMŰ FELELŐSSÉGET KIZÁRUNK.

Nyomtatható PDF Változat

Fotózás Előtti Tanácsok – HázVadász Ingatlaniroda by Kiss Márta